m
Back to Top
Mordenkainen Vs Melisandre Aftermath

FWB2: Αποτέλεσμα Mordenkainen Vs Melisandre (Φάση των 16)

Fantasy Wanderer’s Battles ΙΙ

Γράφει ο Λάζαρος Λυρώνης

Ψηλά, στον έναστρο, βραδινό ουρανό του Όερθ, τα σκοτεινά σύννεφα, ηττημένα ύστερα από την άγρια μάχη τους με τον παντοδύναμο άνεμο, κυλούσαν φοβισμένα ξεσκεπάζοντας έτσι το κατακόκκινο φεγγάρι. Η πορφυρή ολόγιομη σφαίρα, απολαμβάνοντας την παντοκρατορία της, φώτιζε αμείλικτα την οροσειρά των πανύψηλων βουνών Γιάτιλ.

Την ίδια τύχη, δεν απολάμβανε η συμμαχία του κύματος ψύχους και βαρυχειμωνιάς που σάρωνε εδώ και μέρες το Φρούριο του Οψιδιανού. Εκείνο, αγέρωχο και περήφανο, αντιστεκόταν ρωμαλέα απέναντι στο δριμύ κρύο και το αγιάζι που το χτύπαγαν λυσσαλέα, προστατεύοντας στις ζεστές αίθουσες του, τον ηγέτη του συμβουλίου των οκτώ μάγων, τον λόρδο Αρχιμάγο του Γκρέιχοκ, τον Μορντενκέινεν.

Στο ψηλοτάβανο δωμάτιο του κωνικού πύργου, η φωτιά τριζοβολούσε σπιθίζοντας με δύναμη κάθε φορά που οι φλόγες έγλειφαν αχόρταγα τα νοτισμένα κούτσουρα στο τζάκι. Τα βλέφαρα του μάγου ανοιγόκλεισαν στιγμιαία. Εστίασε. Το είδωλο του σχηματίστηκε στον επιτοίχιο ορθογώνιο καθρέφτη. Κοίταξε το κουρασμένο του πρόσωπο. Έτριψε απαλά το μέτωπο και έσυρε την αριστερή παλάμη από την κορυφή του ξυρισμένου κεφαλιού του μέχρι τον αυχένα. Σφάλισε τα μάτια και έγειρε το σώμα του στην μαγική ξύλινη μακριά ράβδο. Προσπάθησε να θυμηθεί πόσες μέρες ήταν άυπνος. Ήταν αδύνατον. Είχε χάσει τον χρόνο. Οι εσωτερικές διαμάχες αλλά και οι καθημερινοί πλέον τσακωμοί στο συμβούλιο των οκτώ μάγων είχαν οδηγήσει σε οριστική ρήξη. Η απίστευτη λεκτική επίθεση του αλαζόνα Ότιλουκ προ ημερών είχε αποτελέσει την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Ρέιρι είχε πάρει την απόφαση του. Είχε αποσυρθεί.

Αναστέναξε ράθυμα. Ανασήκωσε το κεφάλι. Τα καστανά του μάτια άνοιξαν και κοίταξαν την μορφή του. Έσμιξε τα φρύδια. Η ευθύνη ως ηγέτη του συμβουλίου τον βάραινε. Έπρεπε να βρει λύση. Έπρεπε να βρει τρόπο. Έπρεπε να επανέλθει η ισορροπία στο συμβούλιο των οκτώ μάγων. «Δεν θα το επιτρέψω αυτό. Πρέπει να δράσω. Άμεσα.» μονολόγησε αποφασιστικά.

Γύρισε και προχώρησε με την βοήθεια της ράβδου προς το κέντρο της αίθουσας. Ξαφνικά ένας ισχυρός κρότος ακούστηκε απ’ έξω. Μία έκρηξη. Ερχόταν από μακριά. Ανήσυχος προχώρησε γρήγορα προς το παράθυρο. Έλεγξε διερευνητικά γύρω. Χαμήλωσε το βλέμμα. Τεράστιες πύρινες γλώσσες έζωναν και κατέτρωγαν το προπύργιο χαμηλότερα. Άντρες της φρουράς έτρεχαν για να γλυτώσουν τη ζωή τους. «Δεν είναι δυνατόν» γρύλισε οργισμένα.

Έκανε να στρίψει βιαστικά, μα μία δεύτερη ισχυρότερή έκρηξη τον πρόλαβε. Αυτή την φορά ήταν από πίσω του. Το ωστικό κύμα τον παρέσυρε και τον πέταξε κατάχαμα. Ζαλίστηκε. Προσπάθησε να σηκωθεί με την βοήθεια της ράβδου, μα ήταν ήδη πολύ αργά. Ούρλιαξε απεγνωσμένα καθώς λαίμαργα φλόγινα κύματα ξεπήδησαν από παντού γύρω του και τον κατάπιαν.

Ο Μορντενκέινεν αναρίγησε. Μουδιασμένος καθώς ήταν ένιωσε πως βρίσκονταν πάνω σε κάτι παγωμένο. Φοβισμένος μισάνοιξε τα μάτια του. Το έντονο φως του ήλιου τα κέντρισε. Έφερε την ανάστροφη της αριστερής του παλάμης, αντήλιο. Λευκό χιόνι κάλυπτε τα πάντα γύρω του. Δεν έχασε χρόνο. Έσυρε το δεξί του χέρι πάνω στο λευκό στρώμα και άρπαξε την μαγική ράβδο που κείτονταν πλάι του. Την γράπωσε με τα δύο χέρια και με την βοήθειά της, κατάφερε να σηκωθεί.

Που βρίσκομαι; Μπόκομπ; Μπόκομπ τι έγινε;

Έντονος πόνος τον διαπέρασε. Έριξε όλο το βάρος του στην ράβδο για να μην σωριαστεί. Δεκάδες πληγές από εγκαύματα σούβλιζαν απ’ άκρη σ’ άκρη το κορμί του. Η μαγική του ρόμπα όχι μόνο δεν τον είχε προστατεύσει, αλλά είχε σίγουρα αχρηστευτεί.

«Κατάρα!», αναθεμάτισε πονεμένα.

Το βλέμμα του, ενστικτωδώς, αναζήτησε τα μαγικά του περιβραχιόνια κάτω από την καψαλισμένη ρόμπα. Ανακουφίστηκε αφού σιγουρεύτηκε πως η φωτιά δεν τα είχε βλάψει. Άθικτα ήταν και τα δύο δαχτυλίδια μαγείας που φορούσε στους δείκτες των χεριών του. Μειδίασε, και ψέλλισε γρήγορα ένα ξόρκι προστασίας.

Έβγαλε από πάνω του την κατεστραμμένη πλέον ρόμπα. Αναρίγησε πιο έντονα. Συνέχισε. Επανέφερε στην μνήμη του τα απόκρυφα λόγια για το ξόρκι της τηλεμεταφοράς. Είχε καιρό να το χρησιμοποιήσει. Έπρεπε άμεσα να επιστρέψει στον πύργο του. Σήκωσε την μαγική του ράβδο ψηλά και άρχισε να διαγράφει ελλειπτικές τροχιές επαναλαμβάνοντας με στεντόρεια φωνή τις μαγικές συλλαβές. Σταμάτησε βίαια. Κάτι πολύ δυνατό ένιωθε πως τον εμπόδιζε.

«Μπόκοοοοομπ!» Φώναξε αγανακτισμένα.

Μία μεγάλη στήλη μαύρου καπνού στον ουρανό έκλεψε την προσοχή του. Παρότι κρύωνε και πονούσε, δεν το σκέφτηκε και κινήθηκε προς την κατεύθυνση του.

Πλησιάζοντας μετά από αρκετή ώρα, διέκρινε πως η μαύρη στήλη που αναδύονταν, οφειλόταν στην καύση ενός υπερυψωμένου ξύλινου βάθρου. Ουρλιαχτά και κραυγές πόνου ταξίδεψαν με την βοήθεια του ανέμου και μπόλιασαν με φόβο την καρδιά του. Έσφιξε με δύναμη τα ακροδάχτυλα γύρω από την ράβδο και τάχυνε το βήμα του.

Τι έκανε για ν’ αξίζει τέτοιο θάνατο;

Ένας ψηλός τραχύς ξύλινος στύλος που ξεκινούσε από την βάση του βάθρου, κρατούσε δέσμιο τον άντρα που σπαρταρούσε καθώς φλέγονταν ολόκληρος. Λίγες στιγμές μετά, οι φωνές και τα ουρλιαχτά σιώπησαν. Το σώμα του σταμάτησε να σαλεύει και παραδόθηκε στην πύρινη αγκάλη.

Κοντοστάθηκε. Μια πορφυροντυμένη γυναικεία φιγούρα, που στέκονταν μπροστά στο μακάβριο θέαμα, γύρισε και προχώρησε προς το μέρος του. 

«Ποια είσαι εσύ και τι έκανε αυτός ο άντρας για να αξίζει ένα τέτοιο τέλος;» φώναξε προς το μέρος της.

«Ο θάνατος που επέρχεται μέσα από την φωτιά είναι ο μόνος που εξαγνίζει την ψυχή μας» αποκρίθηκε η κοκκινομάλλα πανέμορφη γυναίκα κατεβάζοντας ταυτόχρονα την κουκούλα της ρόμπας της. «Μελισάντρε με αποκαλούν ή αλλιώς Κόκκινη Ιέρια», κατέληξε γλυκά.    

«Είμαι ο Μορντενκέινεν. Λόρδος Αρχιμάγος της πόλης του Γκρέιχοκ. Πού βρισκόμαστε Μελισάντρε;»

«Βρίσκεσαι στο Westeros και συγκεκριμένα λίγες μέρες βόρεια του Γουίντερφελ, Αρχιμάγε.» ανταπάντησε αυτή καθώς μείωνε την μεταξύ τους απόσταση.

Τα καστανά μάτια του συναντήθηκαν με τα πορφυρά δικά της. Παρέμειναν βουβοί για μερικές στιγμές.

«Φλόγες έλουσαν το Φρούριο του Οψιδιανού. Φλόγες έλουσαν τον άντρα πίσω σου. Φλόγες βλέπω μέσα στα μάτια σου Μελισάντρε. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Το βλέπω στα μάτια σου. Εσύ είσαι η φλόγα της καταστροφής. Εσύ είσαι η φλόγα της κακίας. Και αυτό κάπου εδώ θα σταματήσει Κόκκινη Ιέρια!»

Μπόκομπ ήρθε η ώρα!

«Είμαι η Μελισάντρε του Ασάι και εσύ Αρχιμάγε ετοιμάσου να εξαγνιστείς μέσα από την φωτιά! Ετοιμάσου να γίνεις θυσία στο όνομα του αληθινού θεού! Στο όνομα του Θεού του Φωτός!»

«Σφαίρα Ενέργειας», επανέλαβε τέσσερις φορές αυστηρά ο Αρχιμάγος και έτεινε προς το μέρος της με την δεξιά παλάμη του ανοιχτή. Η χούφτα, μέσα σε μια στιγμή φώτισε και έλαμψε. Τέσσερις αιωρούμενες ασημένιες σφαίρες, στο μέγεθος μιας μεγάλης γροθιάς, η μία μετά την άλλη, πήραν μορφή και εκτοξεύτηκαν με ορμή προς το μέρος της.

Εκείνη ξαφνιασμένη, πισωπάτησε μερικά μέτρα και προσπάθησε να τις αποφύγει. Μάταια όμως. Δεν πρόλαβε. Οι σφαίρες έσκασαν με δύναμη στο κορμί της, ξανά και ξανά έως ότου την σώριασαν κατάχαμα στο χιόνι. Το ρουμπινένιο κολιέ στο λαιμό της φώτισε έντονα. «Aeksion Ono, Ilon misas», ψέλλισε καθώς οξύς πόνος την κυρίευσε. 

Η επίκληση για προστασία στο Θεό του Φωτός της έδωσε δύναμη. «Aeksion Ono, Ilon misas», συνέχισε ευλαβικά. Ανασηκώθηκε και γονάτισε προς το μέρος του μάγου. «Hen syndrono, Onos. Hen nuqir, Perzys!» πρόσταξε επιβλητικά.

Το πορφυρό πετράδι στο λαιμό της έλαμψε εκτυφλωτικά. Ένα φλεγόμενο κύμα αναδύθηκε από τα σπάργανα του, θέριεψε μπροστά της και σάρωσε μανιασμένο την απόσταση μεταξύ τους.

«Σφραγίδα προστα-», προσπάθησε να απαντήσει ο Mordenkainen βλέποντας τη πύρινη λαίλαπα να έρχεται καταπάνω του. Δεν ολοκλήρωσε το ξόρκι. Ενστικτωδώς, την τελευταία στιγμή ακριβώς, πρόλαβε και έπεσε άτσαλα στο πλάι, γλυτώνοντας έτσι την ζωή του. Οι πύρινες γλώσσες έγλειψαν αχόρταγα τη σάρκα του. Αφόρητος πόνος τον διαπέρασε ξανά. Κυλίστηκε στο χιόνι.  Η επαφή μαζί του έσβησε τις εστίες που άναψαν στα καψαλισμένα του ρούχα. Μόρφασε από τα εγκαύματα στο δεξί του πόδι.

Με την βοήθεια της ράβδου στάθηκε ξανά όρθιος και κοίταξε προς το μέρος της. Η Μελισάντρε ήταν πια όρθια. Με το δεξί της χέρι χάιδευε απαλά το πετράδι στο λαιμό ψελλίζοντας κάτι που ο Μορνενκάινεν δεν άκουγε. Η ματιά του εγκλωβίστηκε στην δικιά της. Οι δύο της κόρες, ίδιες με πύρινες σφαίρες, χόρευαν ζωηρά. Χόρευαν απειλητικά. Χόρευαν κολασμένα.

Μπόκομπ, από τις εννιά κολάσεις έρχεται αυτή η γυναίκα;

Δεν έχασε άλλο χρόνο. Πήρε μια γρήγορη ανάσα και ξεκίνησε την επίθεση του. Σήκωσε ψηλά την γροθιά και ξεκίνησε να απαγγέλλει το αγαπημένο του ξόρκι. Έπρεπε να την αποδυναμώσει. «Αύρα Διάζευξης» τόνισε, καθώς σκοτεινή μωβ ενέργεια εμφανίστηκε ξαφνικά ψιλά, και άρχισε να στροβιλίζεται άναρχα πάνω από το ορθωμένο του χέρι.

«Αύρα Διάζευξης» κραύγασε ξανά και ελευθέρωσε την γροθιά του. Η αιωρούμενη ενέργεια υπάκουσε. Σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό. Σαν ένα παραδομένο σύννεφο στις ορέξεις των ανέμων, αιωρήθηκε ταχύτατα και αφού έφτασε πάνω από την Μελισάντρε, την σάρωσε με το πυκνό του φως.  

«Aeksion Ono, Ilon misas!» ούρλιαξε η Μελισάντρε σκυφτή, κρατώντας το πορφυρό πετράδι καθώς ένιωσε την μαγική αύρα να την κατακλύζει. «Προστάτεψέ με, Κύριε του Φωτός! Aeksion Ono, Ilon mi…».

Γονάτισε. Τα πόδια της πλέον δεν την κρατούσαν. Ένιωσε ξαφνικά τόσο αδύναμη. Τόσο νωθρή. Τόσο ανίσχυρη. Λες και όλη η θέρμη του κορμιού της, την είχε εγκαταλείψει. Λες και ολόκληρη η ζωή είχε στραγγίσει από μέσα της. Απίθωσε ανήμπορη τις παλάμες στο ψυχρό έδαφος για να στηριχθεί. Το κολιέ κόπηκε και έπεσε με πάταγο μπροστά της. Ο άλικος πολύτιμος λίθος απελευθερώθηκε από τα δεσμά που το κρατούσαν και κύλησε ελεύθερος. Τα δακρυσμένα μάτια της ακολούθησαν την πορεία του. «Aeksion Ono…» ψέλλισε ξέπνοα και σωριάστηκε. Έσβησε, όπως έσβησε και η ζωή από το μαγικό κρύσταλλο.

Ο Αρχιμάγος βλέποντας την αντίπαλο του να σωριάζεται μειδίασε ικανοποιημένα και προχώρησε με παρατεταμένη την ράβδο του προς το μέρος της, υποψιασμένος, έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε απότομη μαγεία ή επίθεση της. Είχε άλλωστε αποδείξει πόσο ισχυρή και επικίνδυνη ήταν.

Μπόκομπ σε ευχαριστώ…

Έφτασε από πάνω της. Με την βοήθεια της ράβδου την γύρισε ανάσκελα. Σάστισε. Η μορφή της είχε αλλάξει άρδην. Τα πανέμορφα χαρακτηριστικά του πρόσωπο της είχαν αλλοιωθεί. Η σφριγηλότητα και η νιότη είχε χαθεί. Οι κόρες των ματιών της είχαν θολώσει κοιτώντας στο αιώνιο κενό. Ο βασιλιάς χρόνος είχε δείξει την παντοδυναμία του. Τα γηρατειά της, κρύβονταν εντέχνως, πίσω από την παντοδυναμία του «βασιλιά» χρόνου, που μέσω της ισχυρής μαγείας της, κατάφερνε να ορίζει. Μπροστά του κείτονταν νεκρή μια γυναικεία μορφή, αδιευκρίνιστης ηλικίας. 

«Απίστευτο…» μονολόγησε και γύρισε προς τα απομεινάρια του κολιέ. «Ό,τι και αν ήσουν, έσβησες…» συνέχισε και με ένα καλοζυγισμένο χτύπημα έφερε την ράβδο καταπάνω τους. Το διαζευγμένο κολιέ καταστράφηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε στο πυκνό χιόνι.

Έριξε μια τελευταία ματιά στην αντίπαλό του. Προσπέρασε το άψυχο σώμα της και βάδισε κουρασμένα προς την εξέδρα της εκτέλεσης. Έπρεπε να ξεκουραστεί. Έπρεπε να ανακτήσει δυνάμεις για να δοκιμάσει ξανά, το ξόρκι της τηλεμεταφοράς.

Τελικό Αποτέλεσμα Mordenkainen vs Melisandre

Το σχόλιου του Fantasy Wanderer:
“Μία ακόμα εύκολη επικράτηση στη φάση των 16”

Το κοινό, απ’ ότι φαίνεται έως τώρα, είναι ενωμένο, έχοντας κοινές προτημίσεις, καθώς μόλις μία από τις μέχρι τώρα μονομαχίες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι. Έτσι, και στη συγκεκριμένη μάχη, ο Λόρδος Αρχιμάγος πήρε τα ινία της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό της ψηφοφορίας και περνά στην επόμενη φάση, με το σκορ 25-14, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ισέλιαθ εναντίον Γκεντ.

Fantasy Wanderer's battle II

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battles

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 16 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Δημήτρη ΚολοβόΒασίλη ΜέγαΒασίλη ΚρουστάληΛάζαρο ΛυρώνηΝικόλα ΠαπακώσταΚωνσταντίνο ΑμβράζηΧρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα. Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα