m
Back to Top
Raistlink vs Vira Aftermath

FWB2: Αποτέλεσμα Raistlin Majere Vs Βίρα Ινίγκα (Φάση των 16)

Fantasy Wanderer’s Battles ΙΙ

Γράφει ο Βασίλης Μέγας

Άνοιξε τα μάτια. Ξαφνικά, σαν να μην είχε κοιμηθεί καθόλου. Εννόησε όμως αμέσως πως αυτό που είχε ζήσει δεν ήταν όνειρο, μα η πραγματικότητα. Ο Βίρα Ινίγκα, ο νεαρός αεινός με τη καστανή επιδερμίδα και τα μακριά, γκρίζα μαλλιά στάθηκε όρθιος. Τα λευκά – τρομακτικά για όποιον δεν τον γνώριζε – γατίσια μάτια του σάλεψαν αργά μέσα στις κόγχες. Βρισκόταν σ’ένα ειδυλλιακό ξέφωτο, οι οξιές ορθώνονταν σαν τείχος ολόγυρά του και το φως του ήλιου έφεγγε με δύναμη από πάνω.

«Ό,τι να ‘ναι» ψιθύρισε, καταλαβαίνοντας απ’το μέρος όπου ήταν κι απ’το ονειρικό βίωμα που είχε αισθανθεί πως δεν ήταν στην Όλδη, αλλά κάπου αλλού.

Βλαστημώντας σιωπηλά την τύχη του καθάρισε τη μαύρη περισκελίδα και το κυανό χιτώνιο που φορούσε απ’τα γρασιδόφυλλα που ‘χαν κολλήσει επάνω, κι έπειτα έβγαλε από μια τσέπη το εξαίρετο αεινεικό του διαμάντι. Η άθραυστη ρομβοειδής του κατασκευή ήταν τέλεια στο μάτι, οι λευκές λάμψεις που εξέπεμπε σαν παλμοί θεϊκής καρδιάς φαίνονταν να επισκιάζουν τις θερμές κι έντονες ηλιαχτίδες. Κρατώντας το στο δεξί του χέρι ο Βίρα άκουγε τώρα την ψυχή που υπήρχε εκεί μέσα να του μιλάει τηλεπαθητικά και να του λέει ότι κάποια άγνωστη παντοδύναμη βούληση τον είχε αρπάξει από την κουκέτα σ’εκείνο το πανδοχείο στην πρωτεύουσα της Ναμελίας και τον είχε μεταφέρει σ’έναν άλλο κόσμο, έναν παντελώς άγνωστο τόπο.

«Και τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρουμε πού είμαστε, μου λες;» γκρίνιαξε ο κατά τα άλλα πρόσχαρος και ευγενικός Βαλούριος μιγάς.

«Βρίσκεσαι στην ‘Ανσαλον, ξένε. Συγκεκριμένα κοντά στο Ντάρκεν Γουντ» ακούστηκε αίφνης μια βραχνή φωνή πίσω του. Ο Βίρα Ινίγκα γύρισε και είδε έναν σκυφτό άντρα, τυλιγμένο σε έναν κόκκινο μανδύα, να κρατάει ένα μακρύ ξύλινο ραβδί, το οποίο είχε στην κορυφή τρία χρυσά νύχια δράκου που κρατούσαν μια γαλάζια κρυστάλλινη σφαίρα. Το χρυσό δέρμα του κατόχου και τα άσπρα του μαλλιά ήταν ιδιαίτερα, μα πιο πολύ ξεχώριζαν τα μάτια του με την ίριδα σε σχήμα κλεψύδρας.

Το διαμάντι στο χέρι του Βίρα λειτούργησε τότε ως διάμεσος ανάμεσα στους δύο άντρες κάνοντας νοητικά, δίχως περιττές συνομιλίες, τις απαραίτητες συστάσεις. Ο μιγάς έμαθε ότι είχε απέναντί του έναν από τους ισχυρότερους, αν όχι τον ισχυρότερο μάγο στην Άνσαλον, ενδεχομένως και σ’όλο το Κριν. Το όνομά του ήταν Ρέιστλιν Ματζέρε, και η πανάρχαια και σπουδαία δύναμη που τους είχε φέρει εκεί, με μια εντολή πιο βαθιά, μα και πιο καθαρή απ’το θεμελιώδες ένστικτο κάθε ύπαρξης, τους έσπρωξε ταχέως να συγκρουστούν. Μεμιάς ο Βίρα εξαπέλυσε ένα βέλος καμωμένο από λευκό φως στοχεύοντας το κεφάλι του Ρέιστλιν. Ο μάγος δεν κουνήθηκε καθόλου από τη θέση του παρά μόνο χτύπησε κάτω στο έδαφος το ραβδί του σβήνοντας την αντίπαλη βολή προτού φτάσει πολύ κοντά. Ο αεινός δεν περίμενε, ούτε είχε χρόνο να εκπλαγεί. Διαισθανόταν τη δύναμη του Ρέιστλιν και γνώριζε αρκετά καλά πως αν ήθελε να κερδίσει έπρεπε να είναι γρήγορος και αμείλικτος.

Επιτέθηκε ξανά με μια σειρά από δεκάδες φωτεινές λόγχες που εξακοντίστηκαν προς το μέρος του ερυθρένδυτου άντρα υπό την μορφή σπείρας. Ο Ρέιστλιν στριφογύρισε επιδέξια το ραβδί του σχηματίζοντας μια διάφανη ασπίδα, η οποία ως κυματοθραύστης διέλυσε μία προς μία τις αιθέριες λεπίδες. Βλέποντας το αυτό ο Βίρα Ινίγκα όρμησε ευθύς πάνω στον μάγο. Με το διαμάντι να φέγγει δυνατά στη χούφτα του ο Βαλούριος μετέτρεψε το σώμα του σε έναν αδιαπέραστο πομπό αεινείου. Το ελεύθερο του χέρι έσφιξε σε μια ογκώδη γροθιά. Χτύπησε τον Ρέιστλιν στο πρόσωπο και τον γκρέμισε.

Ωστόσο, διαπίστωσε αμέσως το τραγικό λάθος που είχε κάνει όταν είδε τον μάγο να διαλύεται σ’ένα σύννεφο μαύρου καπνού δευτερόλεπτα κι αφότου άγγιξε το έδαφος. Ανησυχώντας για το επίπεδο ενέργειας του διαμαντιού είχε παραβλέψει να σαρώσει το μικρό πεδίο της μάχης για σημάδια κάλυψης και ομοιοποίησης. Αυτή τη φορά τον έσωσαν οι βαλούριες αισθήσεις του. Άκουσε τη μπάλα φωτιάς να συρίζει πίσω από την πλάτη του και πήδηξε στο πλάι αποφεύγοντας την κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ένιωσε τη θερμότητα στις γυμνές του πατούσες και βόγκηξε απ’τον πόνο καθώς έπεφτε άτσαλα κάτω. Μα, πετάχτηκε γρήγορα πάνω και στράφηκε προς τον αντίπαλο του.

“Είμαι σίγουρος πως η φορεστμάστερ που διαφεντεύει αυτά τα μέρη δεν θα έχει την παραμικρή ιδέα για το ποιος είσαι. Λίγη σημασία όμως έχει αυτό αφού σε λίγο θα τελειώσουν όλα για σένα” είπε ο μάγος κάνοντας τα χρυσά κλεψυδρωτά μάτια του να αστράψουν. Ο Βίρα δεν απάντησε και ετοιμάστηκε να επιτεθεί και πάλι. Αίφνης όμως, ένιωσε τα πόδια του να βαραίνουν.

“Τι; Τι συμβαίνει;” ψέλλισε με τρόμο κοιτάζοντας κάτω. Το κορμί του είχε αρχίσει να πετρώνει, ένα σκληρό κέλυφος κάλυπτε τα κάτω άκρα του και τα έκανε άκαμπτα. “Όχι, ούτε η ίδια η Μοίρα δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία μου κάποτε” γρύλλισε ο Βαλούριος σουφρώνοντας τα φρύδια του. “Δεν θ’αφήσω ένα κόλπο να με σταματήσει τόσο εύκολα” βροντοφώναξε και τέντωσε το χέρι του με το αεινεικό διαμάντι προς τον Ρέιστλιν, ο οποίος μουρμούριζε αργά και σταθερά το ξόρκι του.

Συγκεντρώνοντας γοργά όλη την ενέργεια που είχε απομείνει στο εργαλείο-όπλο του ο Βίρα Ινίγκα, έχοντας πετρώσει μέχρι το στήθος, έστειλε με μια του μόνο σκέψη μια απίστευτη δέσμη φωτός κατευθείαν πάνω στον αντίπαλό του. Μια εκτυφλωτική, βουβή έκρηξη καθήλωσε το ξέφωτο σ’έναν αστραπιαίο κυκεώνα χρωμάτων, βυθίζοντας έπειτα τα πάντα στο σκοτάδι.

Η σιωπή κατέλαβε εκείνη τη γωνιά του δάσους, σιωπή νεκρική, ταιριαστή μονάχα σε υπόγειο τάφο … για λίγο … μέχρι που ακούστηκε κάποιος να βήχει. Ήταν ο Βίρα Ινίγκα, ζωντανός, αλλά άσχημα λαβωμένος απ’τη ροή φωτός που είχε δημιουργήσει. Ο Ρέιστλιν Ματζέρε δεν υπήρχε πια. Είχε εξαϋλωθεί από το σφοδρότατο πλήγμα του αεινού, το οποίο είχε συμπαρασύρει μαζί του ένα μεγάλο μέρος του Ντάρκεν Γουντ. Στάχτη και αποκαΐδια έπλεαν στον αέρα, πάνω από μία μαυρισμένη έκταση που κάπνιζε. Αυτό όμως δεν είχε τόση σημασία όσο η αναπάντεχη επιστροφή της κινητικότητας στο κορμί του μιγά.

‘‘Πώς;’’ ψέλλισε παρατηρώντας έκπληκτος το σώμα του. Το ξόρκι του νεκρού μάγου φαινόταν να έχει πεθάνει ακαριαία μαζί του. Δεν ήταν όμως έτσι. Το λευκό διαμάντι λίγο προτού σβήσει, προκειμένου να αναπληρώσει τη χαμένη του ενέργεια, τού είπε πως παράλληλα με τη δέσμη φωτός είχε θέσει 999 χωροχρονικά πλαίσια! Αυτό το έκανε για να μπερδέψει και να θολώσει τις προφητικές δυνάμεις του Ρέιστλιν και μαζί να αναστρέψει το ξόρκι απολίθωσης.

‘‘Με βοήθησες δηλαδή; Πάλι;’’ σαν να γκρίνιαξε τότε ο Βαλούριος. Το διαμάντι κάτι απάντησε, κάτι που το άκουσε μόνο αυτός, κι ύστερα χαμήλωσε το φως του και σκοτείνιασε, μην διαφέροντας τώρα καθόλου από ένα κοινό πετράδι. ‘‘Θα τα πούμε όταν ξυπνήσεις’’ είπε ο Βίρα Ινίγκα βλοσυρός και λίγο ενοχλημένος, κι αίφνης, οι μαγικοί και μυστήριοι άνεμοι, που τον είχαν μεταφέρει ως εκεί, τον άρπαξαν και τον σήκωσαν μεταφέροντας τον σε άλλα άγνωστα μέρη. Τα τελευταία του λόγια αντήχησαν σαν κακόγουστο αστείο σ’όλη την Άνσαλον. ‘‘Θα έτρωγα ευχαρίστως τώρα μια μπριζόλααα λα λα λα… ’’

Raistling vs Βίρα Τελικό Αποτέλεσμα

Το σχόλιου του Fantasy Wanderer:
“Μια επική ανατροπή από τον αεινό”

Η πιο ανατρεπτική μονομαχία. Ο Ρέιστλιν ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε κεφάλι με διαφορά στην ψηφοφορία από την πρώτη στιγμή. Ο Βίρα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, κλείνοντας την ψαλίδα μεταξύ τους μέχρι το τέλος της πρώτης μέρας της ψηφοφορίας και ολοκληρώνοντας την επική του ανατροπή, στο δεύτερο 24ωρο. Έτσι, με το τελικό σκορ 24-27 περνάει στη φάση των 8 και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Παγκ εναντίον Άλαντορ.

Fantasy Wanderer's battle II

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battles

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 16 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Δημήτρη ΚολοβόΒασίλη ΜέγαΒασίλη ΚρουστάληΛάζαρο ΛυρώνηΝικόλα ΠαπακώσταΚωνσταντίνο ΑμβράζηΧρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα. Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα