m
Back to Top
Mordenkainen Vs Melisandre

FWB2: Mordenkainen Vs Melisandre (Φάση των 16)

Fantasy Wanderer’s Battles ΙΙ

Γράφει ο Λάζαρος Λυρώνης

Ψηλά, στον έναστρο, βραδινό ουρανό του Όερθ, τα σκοτεινά σύννεφα, ηττημένα ύστερα από την άγρια μάχη με τον παντοδύναμο άνεμο, κυλούσαν φοβισμένα ξεσκεπάζοντας έτσι το κατακόκκινο φεγγάρι. Η πορφυρή ολόγιομη σφαίρα, απολαμβάνοντας την παντοκρατορία της, φώτιζε αμείλικτα την οροσειρά των πανύψηλων βουνών Γιάτιλ.

Την ίδια τύχη, δεν απολάμβανε η συμμαχία του κύματος ψύχους και βαρυχειμωνιάς που σάρωνε εδώ και μέρες το Φρούριο του Οψιδιανού. Εκείνο, αγέρωχο και περήφανο, αντιστεκόταν ρωμαλέα απέναντι στο δριμύ κρύο και το αγιάζι που το χτύπαγαν λυσσαλέα, προστατεύοντας στις ζεστές αίθουσες του, τον ηγέτη του συμβουλίου των οκτώ μάγων, τον λόρδο Αρχιμάγο του Γκρέιχοκ, τον Μορντενκέινεν.

Στο ψιλοτάβανο δωμάτιο του κωνικού πύργου, η φωτιά τριζοβολούσε σπιθίζοντας με δύναμη κάθε φορά που οι φλόγες έγλειφαν αχόρταγα τα νοτισμένα κούτσουρα στο τζάκι. Τα βλέφαρα του μάγου ανοιγόκλεισαν στιγμιαία. Εστίασε. Το είδωλο του σχηματίστηκε στον επιτοίχιο ορθογώνιο καθρέφτη. Κοίταξε το κουρασμένο του πρόσωπο. Έτριψε απαλά το μέτωπο και έσυρε την αριστερή παλάμη από την κορυφή του ξυρισμένου κεφαλιού του μέχρι τον αυχένα. Σφάλισε τα μάτια και έγειρε το σώμα του στην μαγική ξύλινη μακριά ράβδο. Προσπάθησε να θυμηθεί πόσες μέρες ήταν άυπνος. Ήταν αδύνατον. Είχε χάσει τον χρόνο. Οι εσωτερικές διαμάχες αλλά και οι καθημερινοί πλέον τσακωμοί στο συμβούλιο των οκτώ μάγων είχαν οδηγήσει σε οριστική ρήξη. Η απίστευτη λεκτική επίθεση του αλαζόνα Ότιλουκ προ ημερών είχε αποτελέσει την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Ρέιρι είχε πάρει την απόφαση του. Είχε αποσυρθεί.

Αναστέναξε ράθυμα. Ανασήκωσε το κεφάλι. Τα καστανά του μάτια άνοιξαν και κοίταξαν την μορφή του. Έσμιξε τα φρύδια. Η ευθύνη ως ηγέτης του συμβουλίου τον βάραινε. Έπρεπε να βρει λύση. Έπρεπε να βρει τρόπο. Έπρεπε να επανέλθει η ισορροπία στο συμβούλιο των οκτώ μάγων. «Δεν θα το επιτρέψω αυτό. Πρέπει να δράσω. Άμεσα.» μονολόγησε αποφασιστικά.

Γύρισε και προχώρησε με την βοήθεια της ράβδου προς το κέντρο της αίθουσας. Ξαφνικά ένας ισχυρός κρότος ακούστηκε απ’ έξω. Μία έκρηξη. Ερχόταν από μακριά. Ανήσυχος προχώρησε γρήγορα προς το παράθυρο. Έλεγξε διερευνητικά γύρω. Χαμήλωσε το βλέμμα. Τεράστιες πύρινες γλώσσες έζωναν και κατέτρωγαν το προπύργιο χαμηλότερα. Άντρες της φρουράς έτρεχαν για να γλυτώσουν τη ζωή τους. «Δεν είναι δυνατόν» γρύλισε οργισμένα.

Έκανε να στρίψει βιαστικά, μα μία δεύτερη ισχυρότερή έκρηξη τον πρόλαβε. Αυτή την φορά ήταν από πίσω του. Το ωστικό κύμα τον παρέσυρε και τον πέταξε κατάχαμα. Ζαλίστηκε. Προσπάθησε να σηκωθεί με την βοήθεια της ράβδου, μα ήταν ήδη πολύ αργά. Ούρλιαξε απεγνωσμένα καθώς λαίμαργα φλόγινα κύματα ξεπήδησαν από παντού γύρω του και τον κατάπιαν.

Ο Μορντενκέινεν αναρίγησε. Μουδιασμένος καθώς ήταν ένιωσε πως βρίσκονταν πάνω σε κάτι παγωμένο. Φοβισμένα μισάνοιξε τα μάτια του. Το έντονο φως του ήλιου τα κέντρισε. Έφερε την ανάστροφη της αριστερής του παλάμης αντήλιο. Λευκό χιόνι κάλυπτε τα πάντα γύρω του. Δεν έχασε χρόνο. Έσυρε το δεξί του χέρι πάνω στο λευκό στρώμα και άρπαξε την μαγική ράβδο που κείτονταν πλάι του. Την γράπωσε με τα δύο χέρια και με την βοήθειά της κατάφερε να σηκωθεί.

Που βρίσκομαι; Μπόκομπ; Μπόκομπ τι έγινε;

Έντονος πόνος τον διαπέρασε. Έριξε όλο το βάρος του στην ράβδο για να μην σωριαστεί. Δεκάδες πληγές από εγκαύματα σούβλισαν απ’ άκρη σ’ άκρη το κορμί του. Η μαγική του ρόμπα όχι μόνο δεν τον είχε προστατεύσει, αλλά είχε σίγουρα αχρηστευτεί.

«Κατάρα», αναθεμάτισε πονεμένα.

Το βλέμμα του, ενστικτωδώς, αναζήτησε τα μαγικά του περιβραχιόνια κάτω από την καψαλισμένη ρόμπα. Ανακουφίστηκε αφού σιγουρεύτηκε πως η φωτιά δεν τα είχε βλάψει. Άθικτα ήταν και τα δύο δαχτυλίδια μαγείας που φορούσε στους δείκτες των χεριών του. Μειδίασε, και ψέλλισε γρήγορα ένα ξόρκι προστασίας.

Έβγαλε από πάνω του την κατεστραμμένη πλέον ρόμπα. Αναρίγησε πιο έντονα. Συνέχισε. Επανέφερε στην μνήμη του τα απόκρυφα λόγια για το ξόρκι της τηλεμεταφοράς. Είχε καιρό να το χρησιμοποιήσει. Έπρεπε άμεσα να επιστρέψει στον πύργο του. Σήκωσε την μαγική του ράβδο ψιλά και άρχισε να διαγράφει ελλειπτικές τροχιές επαναλαμβάνοντας με στεντόρεια φωνή τις μαγικές συλλαβές. Σταμάτησε βίαια. Κάτι πολύ δυνατό ένιωθε πως τον εμπόδιζε.

«Μπόκοοοοομπ!» Φώναξε αγανακτισμένα.

Μία μεγάλη στήλη μαύρου καπνού στον ουρανό έκλεψε την προσοχή του. Παρότι κρύωνε και πονούσε, δεν το σκέφτηκε και κινήθηκε προς την κατεύθυνση του.

Πλησιάζοντας μετά από αρκετή ώρα, διέκρινε πως η μαύρη στήλη που αναδύονταν, οφειλόταν στην καύση ενός υπερυψωμένου ξύλινου βάθρου. Ουρλιαχτά και κραυγές πόνου ταξίδεψαν με την βοήθεια του ανέμου και μπόλιασαν με φόβο την καρδιά του. Έσφιξε με δύναμη τα ακροδάχτυλα γύρω από την ράβδο και τάχυνε το βήμα του.

Τι έκανε για ν’ αξίζει τέτοιο θάνατο;

Ένας ψιλός τραχύς ξύλινος στύλος που ξεκινούσε από την βάση του βάθρου, κρατούσε δέσμιο τον άντρα που σπαρταρούσε καθώς φλέγονταν ολόκληρος. Λίγες στιγμές μετά, οι φωνές και τα ουρλιαχτά σιώπησαν. Το σώμα του σταμάτησε να σαλεύει και παραδόθηκε στην πύρινη αγκάλη.

Κοντοστάθηκε. Μια πορφυροντυμένη γυναικεία φιγούρα, που στέκονταν μπροστά στο μακάβριο θέαμα, γύρισε και προχώρησε προς το μέρος του. 

«Ποια είσαι εσύ και τι έκανε αυτός ο άντρας για να αξίζει ένα τέτοιο τέλος;» φώναξε προς το μέρος της.

«Ο θάνατος που επέρχεται μέσα από την φωτιά είναι ο μόνος που εξαγνίζει την ψυχή μας» αποκρίθηκε η κοκκινομάλλα πανέμορφη γυναίκα κατεβάζοντας ταυτόχρονα την κουκούλα της ρόμπας της. «Μελισάντρε με αποκαλούν ή αλλιώς Κόκκινη Ιέρια», κατέληξε γλυκά.    

«Είμαι ο Μορντενκέινεν. Λόρδος Αρχιμάγος της πόλης του Γκρέιχοκ. Πού βρισκόμαστε Μελισάντρε;»

«Βρίσκεσαι στο Westeros και συγκεκριμένα λίγες μέρες βόρεια του Γουίντερφελ, Αρχιμάγε.» ανταπάντησε αυτή καθώς μείωνε την μεταξύ τους απόσταση.

Τα καστανά μάτια του συναντήθηκαν με τα πορφυρά δικά της. Παρέμειναν βουβοί για μερικές στιγμές.

«Φλόγες έλουσαν το Φρούριο του Οψιδιανού. Φλόγες έλουσαν τον άντρα πίσω σου. Φλόγες βλέπω μέσα στα μάτια σου Μελισάντρε. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Το βλέπω στα μάτια σου. Εσύ είσαι η φλόγα της καταστροφής. Εσύ είσαι η φλόγα της κακίας. Και αυτό κάπου εδώ θα σταματήσει Κόκκινη Ιέρια!»

Μπόκομπ ήρθε η ώρα!

«Είμαι η Μελισάντρε του Ασάι και εσύ Αρχιμάγε ετοιμάσου να εξαγνιστείς μέσα από την φωτιά! Ετοιμάσου να γίνεις θυσία στο όνομα του αληθινού θεού! Στο όνομα του Θεού του Φωτός!»

Χαρακτηριστικά Mordenkainen Vs Melisandre
MordenkainenΌνομαMelisandre
Oerth, GreyhawkΚόσμοςWesteros
Yatil MountainsΤόπος ΚαταγωγήςCity of Asshai
Staff of Fiery Power
Rod of Absorption
Ring of Wizardry
Wands of Fear
Wand of Frost
Dagger
Robe of Useful Items
Bracers of Defense
Ring of Protection
3 Pearls of Power
Βασικός ΕξοπλισμόςLarge Ruby Neclace
Red Robe
The Rogues Gallery
Mordenkainen’s Fantastic Adventure
The City of Greyhawk
Epic Level Handbook
Expedition to the Ruins of Greyhawk
The Wizards Three
Mordenkainen’s Magnificent Emporium
Mordenkainen’s Tome of Foes
Mordenkainen Presents: Monsters of the Multiverse
Σειρά Βιβλίων που εμφανίζεταιA Song of Ice and Fire
Gary GygaxΔημιουργόςMartin George R.R.

Ταχθείτε στο πλευρό του αγαπημένου σας ήρωα, με την ψήφο σας

This poll is no longer accepting votes

Mordenkainen Vs Melisandre
×

Μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας, μπορείτε να προμηθευτείτε τo βιβλίο “Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγουμε έκπτωση 25%

Fantasy Wanderer's battle II

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battle

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 16 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Δημήτρη ΚολοβόΒασίλη ΜέγαΒασίλη ΚρουστάληΛάζαρο ΛυρώνηΝικόλα ΠαπακώσταΚωνσταντίνο ΑμβράζηΧρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα. Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα