m
Back to Top
The_beginning

To Fantasy Wanderer’s Battle II ξεκινά!

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Μεγάλης Σύναξης των Μάγων

«Άνθρωποι, Ξωτικά, Νάνοι και Ορκ… Φίλοι Έλντερ, φιλικά Γκόμπλιν, Βάνιρ, Ακουιλόνιοι, αλλά και Κλίνγκον από μακρινούς γαλαξίες… Η ώρα που περιμέναμε όλοι μας έφτασε. Οι μεγαλύτεροι Μάγοι της εποχ…».

Η φωνή από τον ουρανό που ακουγόταν σε όλη την Αρένα σίγησε για λίγο. «…εεεε Όλων των Εποχών, εννοούσα» προσπάθησε να διορθώσει τη γκάφα της «είναι εδώ ανάμεσά μας. Έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Έτοιμοι να θυσιαστούν για το καλό μας…».

Καλά ίσως και για να κερδίσουν χρήματα και δόξα. Ποιος είμαι εγώ να τους κρίνω; Δεν είμαι καν η γνωστή επιβλητική φωνή. Ένα μεροκάματο ήρθα να βγάλω!

«Αφού κλείσαμε τους σκοτεινόψυχους Μάγους μακριά μας σε κάποια ανήλια μπουντρούμια, για να σας προφυλάξουμε…» και να τους χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον για ακόμη πιο αιματηρές μάχες «…σας παρουσιάζουμε τους νικητές που εσείς διαλέξατε και μερικούς που…» έχουν βύσμα «…είναι πολύ δυνατοί για να λείπουν από τις μάχες!». Ή φοβόμαστε να τους ζητήσουμε να φύγουν! «Ας μην περιμένουμε άλλο όμως… Κατευθείαν από το… HeroQuest; Ε… νόμιζα ότι αυτό είναι παιχνίδι…».

Μόνο από βιβλία δεν θα έχουμε Μάγους…;

«Εκτός από άσχετος, είσαι και χαζός. Δεν είμαι από το HeroQuest, αλλά από το Beer-o Quest! Το βιβλίο! Δεν το έχεις ακούσει;» είπε ένας ηλικιωμένος Μάγος ντυμένος στα μωβ με το μυτερό του καπέλο να προσπαθεί να τρυπήσει τον ουρανό. Έσπρωξε κάποιους με τους αγκώνες του για να περάσει μπροστά. Το αξιομνημόνευτο σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν πως σε κάθε χέρι κρατούσε από ένα μπουκάλι μπίρας τα οποία έφερνε στο στόμα εναλλάξ, ρουφώντας μια γενναία ποσότητα, χωρίς να χάσει σταγόνα σε όλη του την προσπάθεια.

«Ρουνομάγος Όντινσον. Στις υπηρεσίες σας» είπε ο γενειοφόρος Μάγος μόλις κατάφερε να περάσει μπροστά και κάνοντας μια ελαφριά υπόκλιση.

Η φωνή καθάρισε τον αόρατο λαιμό της και συνέχισε…

«Ας περάσουμε, χωρίς άλλες διακοπές, στον επόμενο μάγο… Μάλλον έπρεπε να πω Μάγισσα… Χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις, λοιπόν, από το multiverse της τριλογίας “Η Τριλογία του Κόσμου”, η Βασίλισσα των μαγισσών, Σεραφίνα Πεκκάλα»

Μια όμορφη νεαρή σχετικά μάγισσα πέταξε με τη σκούπα της πάνω από την αρένα και προσγειώθηκε δίπλα στον ρουνομάγο.

«Στις διαταγές σας» είπε λιτά.

«Την περιγραφή της πρώτης μονομαχίας θα μας την εξιστορήσει ο παραμυθάς Χρήστος Κεσκίνης» …αν θέλει να ζήσει.

Δύο φρουροί πέταξαν στα πόδια των πρώτων μονομάχων, τον δεμένο και φιμωμένο συγγραφέα.

«Και μετά τους δύο πρώτους, ο μεγάλος σταρ του τουρνουά! Ο ίδιος ο Γκάνταλφ ο Γκρι! Δε χρειάζεται συστάσεις. Βγαλμένος από τις σελίδες της Μέσης Γης του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήρθε για να νικήσει!»

Ή να πεθάνει και να επιστρέψει δυνατότερος!

Μια γκρίζα μορφή, στηριζόμενη στο μπαστούνι της προχώρησε μπροστά ανοίγοντας δρόμο. Ένας – δύο Μάγοι προσπάθησαν να μην του επιτρέψουν να περάσει, αλλά αυτός λέγοντας Mellon όλη την ώρα, τους έκανε στην άκρη. Φτάνοντας στην πρώτη σειρά, κατέβασε την κουκούλα του και αποκαλύφθηκε μπροστά στο κοινό που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Εκείνη την ώρα, πυροτεχνήματα άρχισαν να πετάνε στην αρένα και το κοινό δεν σταμάτησε να τον επευφημεί για ώρα.

«Και τώρα που πήραμε φόρα, σας παρουσιάζω τον Έλμινστερ Όμαρ, ίσως τον μεγαλύτερο και γνωστότερο μάγο του Φεαρούν».

Και πάλι ένας γέρικος Μάγος ξεπρόβαλε από το πλήθος. Αυτή τη φορά ντυμένος στα κόκκινα. Η ματιά του πετούσε φλόγες και ευχαριστιόταν κάθε χαμόγελο των θεατών καθώς προχωρούσε βήμα-βήμα δίπλα στους υπόλοιπους.

«Θα προτιμούσα χωρίς “ίσως” παρακαλώ. Απλά ο Μεγαλύτερος και ο Δυνατότερος Μάγος!» είπε και έκανε μια μικρή υπόκλιση.

«Παρακαλώ πολύ, δε θα ανεχθώ άλλα σχόλια…» είπε εκνευρισμένη η φωνή. «Έτσι όπως πάμε δε θα τελειώσουμε ποτέ… Παραμυθάς και χρονικογράφος αυτής της επικής μονομαχίας θα είναι ο Δημήτρης Κολοβός».

Δύο νέοι φρουροί, έσυραν και έριξαν στα πόδια των μάγων τον δεμένο συγγραφέα.

«Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Ρέιστλιν Ματζέρε από τα βιβλία του Dragonlance είναι εδώ για να σας διασκεδάσει».

Και όχι μόνο, όπως θα έλεγαν όσοι τον γνωρίζουν!

Άλλος ένας μάγος ντυμένος στα κόκκινα, εμφανώς νεότερος αυτή τη φορά αλλά με σώμα που με το ζόρι κινούνταν, βρέθηκε στην αρένα. Χωρίς να μιλήσει έκανε νεύμα στους υπόλοιπους κοιτώντας τους βλοσυρά.

«Ο επόμενος μονομάχος έρχεται από τις μακρινές χώρες της φαντασίας του Βασίλειου Μέγα. Καλωσορίστε τον Βίρα Ίνιγκα και το περίεργο πετράδι του…»

Ένας περίεργος μιγάς προχώρησε και στάθηκε και αυτός μαζί με τους υπόλοιπους.

«Θα προτιμούσα να με αποκαλείτε άεινο και όχι μάγο» είπε ευγενικά και γυάλισε το διαμάντι που κρατούσε πάνω στα ρούχα του, ενώ πίσω του οι φρουροί πετούσαν δεμένο στο έδαφος τον δημιουργό του, που θα είναι ο χρονικογράφος της συγκεκριμένης μάχης.

«Πλησιάζουμε στη μέση, φίλες και φίλοι… Από τη σειρά βιβλίων “Ο Μάγος” ο Παγκ της Κραϋντή. Μπορεί να δείχνει νέος, σχεδόν παιδί στα μάτια πολλών, μα έχει  δυνάμεις που δεν φαντάζεστε και είναι εδώ για να σας εκπλήξει».

Ένας έφηβος προχώρησε με γρήγορο βήμα, διασκεδάζοντας κάθε στιγμή. Την ώρα που έφτασε στους υπόλοιπους στο κέντρο της αρένας, αναζητούσε με το βλέμμα του τον φίλο του στο πλήθος. Όταν εντόπισε έναν πολεμιστή στην ηλικία του, το χαμόγελό του έφτασε μέχρι τα αυτιά και η καρδιά του ηρέμησε.

«Ο Αλάντορ Σίλντιμορ έχει ήδη αποδείξει την αξία του στις κερκίδες αυτής της αρένας. Ο Μάγος από τον κόσμο του Καγάντο αναζητούσε πάντοτε τη δύναμη για να γίνει ο μεγαλύτερος μάγος του κόσμου. Ήρθε η ώρα να δούμε αν τα κατάφερε».

Ένας μάγος, κρατώντας ένα βιβλίο στα χέρια του βρέθηκε… ως δια μαγείας δίπλα τους υπόλοιπους και το κοινό εκστασιάστηκε.

«Όπως είναι λογικό, την εξιστόρηση της συγκεκριμένης μονομαχίας θα μας την προσφέρει» οικειοθελώς «ο παραμυθάς και δημιουργός του Άλαντορ, Βασίλης Κρουστάλης».

Για άλλη μια φορά, ένας ακόμα συγγραφέας πετιέται στα πόδια των μάγων, δεμένος και φιμωμένος.

«Αυτοί είναι μόνο οι μισοί μάγοι μας. Ακολουθεί ο διάσημος Πανοραμίξ από τη Γαλατία. Υπεύθυνος για το διάσημο μαγικό φίλτρο και…»

Αναταραχή και μουρμουρητά ξεκίνησαν από τις κερκίδες, κάτι που ανάγκασε τη φωνή να ανεβάσει ένταση.

«Όπως με ενημέρωσαν μόλις, ο Πανοραμίξ έπρεπε να παραβρεθεί σε συνέδριο Δρυίδων και δεν θα είναι μαζί μας».

Ίσως όμως να τους δούμε όλους μαζί στο μέλλον…

Ακόμη μεγαλύτερο σούσουρο ξέσπασε.

«Τη θέση του, λοιπόν, παίρνει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Αρχιμάγος Μορντενκέινεν από τον κόσμο του Όερθ. Μπορεί να πέρασε στο τουρνουά τελευταία στιγμή, μα μη ξεχνάτε ότι είναι υπεύθυνος για πολλά γνωστά και παντοδύναμα ξόρκια».

Ένας άνθρωπος χωρίς μαλλιά, αλλά με ένα περιποιημένο μούσι εμφανίστηκε ξαφνικά δίπλα στους μάγους. Κρατούσε ένα περίτεχνο μαγικό σκήπτρο και χαμογελούσε σαρδόνια, χωρίς να βγάλει μιλιά.

«Η δεύτερη γυναίκα μάγισσα του τουρνουά δεν είναι άλλη από την Μελισάντρε της σειράς βιβλίων Game of Thrones…».

«Η σειρά ονομάζεται A song of Fire and Ice» είπε μία πανέμορφη, πορφυροντυμένη γυναίκα καθώς προχώρησε στην αρένα.

Η σειρά θα ονομάζεται πάντα Game of Thrones, ό,τι και να λέτε εσείς!

«Τέλος πάντων… Όπως και να την λένε. Ας υποδεχθούμε και τον πέμπτο παραμυθά μας!».

Δύο φρουροί έσυραν και πέταξαν ανάμεσα στον Μορντενκέινεν και την Μελισάντρε τον δεμένο και φιμωμένο Λάζαρο Λυρώνη.

«Υπομονή φίλοι μου, πλησιάζουμε στο τέλος. Επόμενος, από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη και το βιβλίο “Ισέλιαθ”, ο… Ισέλιαθ Νοξ. Ένας μάγος που πίνει σαν γνήσιος Έλληνας, αν και δεν κατάγεται από εκεί».

Ένας νεαρός, ντυμένος στα κόκκινα προχώρησε με ήρεμες κινήσεις. Το μελαγχολικό του βλέμμα πλανήθηκε πάνω στους αντιπάλους του και όταν έφτασε κοντά τους έκλεισε τα μάτια του και στάθηκε ακίνητος σαν άγαλμα.

«Τη δωδεκάδα συμπληρώνει ο αρχιμάγος της Γεοθάλασσας, γνωστός σαν Γκεντ. Παραμένει απλός μέσα στην μεγαλοφυΐα του και βρίσκεται ανάμεσά μας απλά για την συμμετοχή…».

Τουλάχιστον, έτσι λέει!

Ένας μάγος ντυμένος απλά, προχώρησε προς το κέντρο της αρένας. Στο δάχτυλό του ξεχώριζε ένα δαχτυλίδι. Λίγο πριν φτάσει, ένας δράκος πέταξε πάνω από την αρένα, χαρίζοντας απλόχερά ανατριχίλες στις ραχοκοκαλιές των παραβρισκόμενων, πριν εξαφανιστεί στον ορίζοντα.

«Για τη συγκεκριμένη μάχη δε γινόταν να διαλέξουμε διαφορετικό παραμυθά, από τον ίδιο τον δημιουργό του Ισέλιαθ, τον Νικόλα Παπακώστα».

Ο συγγραφέας, παρά την προσπάθειά του να ξεφύγει, έπεσε με ορμή στο χώμα, μπροστά στους δύο μάγους.

«Λίγο πριν  το τέλος, ας υποδεχτούμε κατευθείαν από το νησί της, την πασίγνωστη Κίρκη. Η μάγισσα-σύμβολο του φεμινισμού, ήρθε να αποδείξει πως όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, μάγοι ή όχι».

Μια ακόμη πανέμορφη γυναίκα, ντυμένη μόνο με τα απολύτως απαραίτητα προχώρησε στην αρένα. Δίπλα της καμιά δεκαριά άντρες, σέρνονταν στα τέσσερα και τρίβονταν στα πόδια της σα ζώα.

«Ο επόμενος συμμετέχον είναι γνωστός στα πέρατα της οικουμένης. Ο Μέρλιν από το Άβαλον άφησε την κυρά της Λίμνης και τα μαγικά σπαθιά και ήρθε για χατίρι σας και μόνο».

Ένας γέρικος μάγος προχώρησε και στάθηκε πάνω στη μαγκούρα του, κλείνοντας το μάτι στον Γκάνταλφ. Αυτός αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα για μερικά πυροτεχνήματα ακόμη, κάνοντας το κοινό να ξετρελαθεί.

«Για αυτή την επική μονομαχία, προσωπικά η αγαπημένη μου, έχουμε την τιμή να μας εξιστορήσει τα γεγονότα της μάχης, η εκπληκτική πένα του Αλέξανδρου Λειβαδιώτη, ή όπως τον ξέρετε οι περισσότεροι… FANTASY WANDERER!».

Το πλήθος ούρλιαζε από εκστασιασμό, καθώς ο συγγραφέας προχωρούσε καμαρωτός και ελεύθερος, χαιρετώντας τα πλήθη. Έκλεισε το μάτι στην Κίρκη και έκανε High Five με τον Μέρλιν.

«Τί;» ρώτησε κοιτώντας τα οργισμένα βλέμματα των υπόλοιπων, δεμένων και φιμωμένων παραμυθάδων. «Γράφετε!».

«Κλείνουμε τις γυναικείες συμμετοχές με την Γέννεφερ του Βένγκερμπεργκ από τη σειρά βιβλίων “The Witcher”. Μπορεί να μην είναι η πρωταγωνίστρια των βιβλίων, αλλά τι θα έκανε ο ήρωας χωρίς αυτήν, έχετε αναρωτηθεί;».

Μια μαυρομάλλα, ντυμένη στα μαύρα και εκπέμποντας σιγουριά και δύναμη, προχώρησε προς τους υπόλοιπους. Δε μίλησε, ούτε καν κοίταξε τους αντιπάλους της και απλά στάθηκε ανάμεσά τους.

«Τελευταίος, αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένος, από τη σειρά “A Wheel of Time” ο Ραντ αλ’ Θορ, ο αναγεννημένος δράκος, ο πολεμιστής του Φωτός. Έτοιμος να υπερασπιστεί όσους το αξίζουν, ήρθε εδώ για να μας αποδείξει την δύναμη και την αξία του.»

Ένας πανύψηλος, γεροδεμένος άντρας προχώρησε και αυτός προς τους υπόλοιπους, στο κέντρο της αρένας. Ακριβώς πίσω του, δύο φρουροί πετούσαν με δύναμη στο χώμα τον τελευταίο παραμυθά, δεμένο και φιμωμένο κι αυτόν.

«Την τελευταία μάχη θα την εξιστορήσει ο αγαπητός Κωνσταντίνος Αμβράζης».

Τελειώνοντας τη φράση, ο χρόνος πάγωσε. Ο ήλιος ήταν σαν να έλαμψε δυνατότερα, φωτίζοντάς μόνο τους μάγους. Το κοινό κοιτούσε εμβρόντητο.

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!» ξεκίνησε να λέει η γνωστή σε όλους επιβλητική φωνή, αντικαθιστώντας, κάπως άκομψα είναι η αλήθεια, την προηγούμενη φωνή. «ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΔΕ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Ή ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ».

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πριν καν ακούσουν τις τελευταίες του κουβέντες. «ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ! ΕΙΘΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!».

Fantasy Wanderer's battle II

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battle

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 16 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Δημήτρη Κολοβό, Βασίλη Μέγα, Βασίλη Κρουστάλη, Λάζαρο Λυρώνη, Νικόλα Παπακώστα, Κωνσταντίνο ΑμβράζηΧρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα. Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα