m
Back to Top
Conan vs Aragorn

FWB: Conan the Cimmerian Vs Aragorn II – Elessar (Φάση των 8)

Fantasy Wanderer’s Battles

Γράφει ο Χρήστος Κεσκίνης

Τι άλλο μου επιφυλάσσουν οι Βάλαρ; Γιατί;

Ο Άραγκορν προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει πίσω στον κόσμο του. Ή μήπως στην εποχή του; Αν και τα πάντα γύρω του έδειχναν διαφορετικά και ξένα, σύντομα κατάλαβε ότι παντού υπήρχαν απροστάτευτοι και φτωχοί που χρειάζονταν τη βοήθεια του Γοργοπόδαρου. Έτσι, μετά από καιρό, ο Βασιλιάς ξαναέγινε Περιπλανώμενος Φύλακας. Προστάτης των φτωχών και των αδύναμων. Άλλωστε η Σκιά μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα, όπως και το Φως.

Είχε μέρες να κοιμηθεί. Περιπλανιόταν και πάλι στα δάση, όπως τότε στη Μέση Γη. Αναρωτιόταν αν θα ξαναέβλεπε ποτέ τη Λευκή Πόλη, την αγαπημένη του Άργουεν και φυσικά τον μικρό Ελντάριον. Και ενώ μέχρι το προηγούμενο βράδυ τα νέα άστρα, που κατάφερε να μάθει να ακολουθεί ξανά από την αρχή, του έδειχναν τον δρόμο, τώρα όλα έμοιαζαν και πάλι καινούργια και άγνωστα. Κατάφερε να βγει από το δάσος και οδηγήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό, λίγο πριν το δειλινό. Με έκπληξη είδε ανθρώπους, Νάνους αλλά και Χόμπιτ να ζουν αρμονικά. Είχε να αντικρίσει οτιδήποτε εκτός από ανθρώπους από τότε που έφυγε από τη Μέση Γη.

Γύρισα! Επιτέλους!

«Πες μου σε παρακαλώ, Άρχοντα Νάνε, πώς λέγεται αυτό το μέρος;», ρώτησε έναν Νάνο σιδερά που έκανε το διάλλειμά του έξω από το μαγαζί του.

«Βρίσκεσαι στο Σέκομπερ, ξένε. Μικρή η πόλη μας, μα έχει ό,τι χρειάζεσαι, αρκεί να έχεις να το πληρώσεις. Με χαρά θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου, αν βέβαια αγοράσεις κάτι από εμένα. Το σπαθί σου απ’ όσο βλέπω είναι εξαιρετικό και δε νομίζω πως μπορώ να το κάνω καλύτερο, παρά την αναμφισβήτητη τέχνη μου. Μα θα μπορούσα να σε προμηθεύσω με μαχαίρια, βέλη, ένα καλύτερο τόξο, μια πανοπλία ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείς…».

Ο Άραγκορν δεν είχε ακούσει ξανά γι’ αυτό το χωριό, μα ήξερε ότι ο πεισματάρης Νάνος θα μιλούσε μόνο, αν αγόραζε κάτι από αυτόν.

«Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια βέλη και ίσως ένα μαχαίρι. Αν έχεις και μία πέτρα ακονίσματος θα πάρεις τρεις χρυσούς δράκους», είπε, μα είδε τον Νάνο να γελάει πριν προλάβει να βγάλει τα νομίσματα.

«Σιγά να μην πάρω και τέσσερεις δαίμονες της Αβύσσου. Δεn ξέρω από πού έρχεσαι, ξένε, μα εγώ δέχομαι μόνο χρυσάφι», απάντησε ο Νάνος. «Δες τι έχω στο μαγαζί και θα τα βρούμε μετά. Όπως και αν τα αποκαλείς, μοιάζουν καθαρό χρυσάφι», συμπλήρωσε βλέποντας ότι ο ξένος του έδειχνε ήδη κάποια νομίσματα.

Μπαίνοντας στο μικρό οπλοπωλείο, το μάτι του Άραγκορν έπεσε πάνω σε δύο πολύ γνωστά του όπλα.

«Αυτό το τόξο και εκείνο το κυρτό μαχαίρι. Πού τα βρήκες;».

«Α… Αυτά κατασκευάστηκαν από τα Ξωτικά του Τορίλ και…».

«Πες μου την αλήθεια…», είπε ο Άραγκορν και του πέταξε ένα χρυσό νόμισμα. Αυτά ήταν σίγουρα τα όπλα του Λέγκολας. Αν εκείνος ήταν εδώ, ίσως μαζί να έβρισκαν τρόπο να γυρίσουν.

«Μου τα έφερε ένας βάρβαρος το πρωί. Κλέφτης σίγουρα. Αν κρίνω από το ύφος του, σίγουρα πήγε να πιει στο καπηλειό με τα χρήματα που του έδωσα».

«Πού είναι το καπηλειό; Δείξε μου…», απαίτησε και πάλι ο Βασιλιάς της Γκόντορ κρατώντας ένα ακόμη χρυσό στα δάχτυλά του.

«Πολύ εύκολο. Όλο ευθεία από εδώ. Σε τρία σπίτια θα το δεις μπροστά σου. Καπνισμένη Βουτυρόμπυρα λέγεται, μα μην πιεις το ομώνυμο ποτό. Είναι πραγματικά άθλιο, ότι και να λέει ο Πορφυρόμελος Άρνι. Τα τελευταία χρόνια τα ‘χει χάσει…».

   Ο Άραγκορν πέταξε το νόμισμα και ξεκίνησε για το καπηλειό. Μα δε χρειάστηκε να φτάσει ως εκεί. Αντίκρισε τον βάρβαρο να βγαίνει από την πόρτα και αμέσως κατάλαβε ότι είναι αυτός για τον οποίο του μίλησε ο σιδεράς. Ήταν ψηλός, γεροδεμένος, ένα σπαθί κοσμούσε την πλάτη του και φαινόταν να έχει περάσει πολλές μάχες πριν βρεθεί σε αυτό το μέρος.

«Χαίρε, ξένε, είμαι ο Άραγκορν, Περιπλανώμενος Φύλακας. Ο σιδεράς μου είπε για τα όπλα που του πούλησες. Πού τα βρήκες;».

«Τα κέρδισα. Ήταν δικά μου!», απάντησε εκείνος απότομα. «Και προτιμώ να με αποκαλούν Κόναν».

«Ξέρω ότι δεν είναι δικά σου, Κόναν. Ο κάτοχός τους είναι φίλος μου. Πρέπει να τον βρω…», είπε ο Άραγκορν πλησιάζοντας.

«Θα δυσκολευτείς να τη  βρεις. Η Γκουέν είναι νεκρή…».

«Τα όπλα ανήκουν στον Λέγκολας. Μην λες άλλα ψέματα, βάρβαρε. Τελευταία φορά που τον είδα ταξίδευε προς τη δύση με έναν…».

«Είναι νεκροί και οι δύο. Έχω υπάρξει κλέφτης και δολοφόνος, Φύλακα. Έχω υπάρξει μισθοφόρος, πειρατής, κουρσάρος, τυχοδιώκτης και ό,τι άλλο θες. Αλλά δεν είμαι ψεύτης. Τους συνάντησα πριν έρθω εδώ. Τους σκότωσα σε τίμιες μονομαχίες. Δεν έχω ιδέα γιατί τώρα τελευταία όλοι θεωρούν πως είμαι άτιμος. Απλά θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένα τόσο όμορφα όπλα. Τα πήρα και τα πούλησα. Τώρα άσε με να περάσω. Θέλω να βρω ένα κατάλυμα για τη νύχτα …».

«Ψεύτη… Δε μπορεί να σκότωσες δύο συντρόφους μου. Τα έκλεψες, είμαι σίγουρος…», είπε ο Άραγκορν και έβγαλε το Άντουριλ από το θηκάρι του. «Μόνο θάνατος σου αξίζει…».

«Δε μου αρέσει να με αποκαλούν ψεύτη. Και πριν τελειώσει η μέρα που φεύγει, θα σε στείλω να τους συναντήσεις, αφού το λαχταράς τόσο….».

Χαρακτηριστικά Conan vs Aragorn
ConanΌνομαAragorn
ΓηΚόσμοςArda
CimmeriaΤόπος ΚαταγωγήςΆγνωστο
Δερμάτινη Πανοπλία
(Atlantean sword) Σπαθί
Βασικός ΕξοπλισμόςΔερμάτινη Πανοπλία
Andúril (Μακρύ Σπαθί)
Elven dagger
Κόναν
(Conan)
Σειρά Βιβλίων που εμφανίζεταιΟ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών
(The Lord of The Rings)
Howard R.E.ΔημιουργόςJ.R.R. Tolkien

Ταχθείτε στο πλευρό του αγαπημένου σας ήρωα, με την ψήφο σας

This poll is no longer accepting votes

Conan the Cimmerian Vs Aragorn II – Elessar
×

Μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία Η Τελευταία Ευχή, Το Σπαθί του Πεπρωμένου και Το Αίμα των Ξωτικών με έκπτωση 25%

Fantasy Wanderer's battles 8

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battle

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 32 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Χρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα (εκτός, φυσικά, του Όλαφ και του Κόναν και δε δεχόμαστε καμία αντίρρηση σε αυτό). Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα