m
Back to Top
Λεωνίδας vs Valeria

FWB: Λεωνίδας Α’ vs Valeria of the Red Brotherhood (Φάση των 32)

Fantasy Wanderer’s Battles

Γράφει ο Αλέξανδρος Λειβαδιώτης

«Άρη, στείλε τους γιους σου, τον Δείμο και τον Φόβο, να υποδεχτούν αυτά τα περσικά σκυλιά!».

Τελειώνοντας την προσευχή του, ο βασιλιά της Σπάρτης σηκώθηκε από τον πρόχειρο βωμό και γύρισε προς τον άνδρα, που περίμενε υπομονετικά στην είσοδο της σκηνής του.

«Πιάσαμε μία κατάσκοπο, βασιλιά μου».

«Και γιατί ζει ακόμα;», ρώτησε ξερά.

«Λέει ότι είναι μέλος της Πορφυρής Αδελφότητας». Ο Λεωνίδας τον κοίταξε για λίγο κι έπειτα του έκανε νόημα να τον οδηγήσει σε εκείνη, θηκαρώνοντας την ξυήλη του.

Ο ήλιος είχε αρχίσει να κρύβεται πίσω από τα επιβλητικά όρη και μαζί με τη σκιά τους, η ηρεμία απλωνόταν στον στρατώνα, μετά από τα απογευματινά γυμνάσια των Σπαρτιατών. Ουρές σχηματιζόντουσαν στα καζάνια με τον μέλανα ζωμό, ενώ δίπλα σε ένα μαγκάλι, στο Βόρειο τμήμα του καταυλισμού, καμιά ντουζίνα οπλιτών είχε σχηματίσει έναν κύκλο γύρω από την νέα αιχμάλωτό τους. Η οχλαγωγία, από χυδαία σχόλια και βρισιές, έληξε και μόνο με την παρουσία του.

«Γονάτισε μπροστά στον βασιλιά Λεωνίδα, πόρνη!». Η διαταγή του οπλίτη, που κρατούσε το σχοινί, το οποίο έδενε τα χέρια και το λαιμό της, συνοδεύτηκε από το απότομο τράβηγμα, ρίχνοντάς την στο χώμα.

«Μόνο με τη βία μπορείτε να με κάνετε να γονατίσω μπροστά σε έναν άνδρα!», φώναξε η γυναίκα, προκαλώντας τα γέλια στον όχλο γύρω της. «Άντε, δειλέ! Βάλε τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά σου να με σκοτώσουν! Κρύψου πίσω από τους άνδρες σου!».

Ο Λεωνίδας έκανε νόημα να την αφήσουν να σηκωθεί. Το βλέμμα του πλανήθηκε πάνω της. Μια λευκή πουκαμίσα κι ένα σκουρόχρωμο, δερμάτινο παντελόνι κάλυπταν το καλλίγραμμο σώμα της, ενώ τα χρυσά της μαλλιά  χυνόντουσαν στους γυμνασμένους ώμους της. Στη ζώνη της υπήρχαν δύο θήκες για ένα μαχαίρι και ένα σπαθί, ενώ ένα κόκκινο ζωνάρι αγκάλιαζε τη μέση της. Σίγουρα δεν άνηκε σε καμία από τις υποδουλωμένες φυλές των Περσών, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στρατός τους αποτελούνταν από κάθε λογής μισθοφόρους. Κι αυτό ήταν το μειονέκτημά τους. Δεν πολεμούσαν για την πατρίδα τους.

«Ποια είσαι;», είπε τελικά.

«Είμαι η Βαλέρια της Πορφυρής Αδελφότητας».

«Σιγά μη φορά και τον πορφυρό χιτώνα!», φώναξε κάποιος από τον όχλο, προκαλώντας νέα γέλια και χυδαία σχόλια.

«Και τί γυρεύεις εδώ, Βαλέρια της Πορφυρής Αδελφότητας;», την ρώτησε ξανά ο Λεωνίδας.

«Το πλοίο, μαζί με το πλήρωμά μου, χάθηκε σε καταιγίδα. Μόνο εγώ κατάφερα να επιζήσω. Και σίγουρα ο Κόναν…».

«Ο Ποσειδών σας έπνιξε, δούλα του Ξέρξη!», ακούστηκε μια άλλη φωνή από τους Σπαρτιάτες. Πράγματι, τα τελευταία δύο βράδια, μια τρομερή καταιγίδα είχε βουλιάξει ένα μεγάλο μέρος του περσικού στόλου. Οι μάντεις λέγανε ότι ήταν θεόσταλτη κι ότι είχε διαταράξει τα σύνορα των κόσμων των θνητών και των πνευμάτων. Παραμύθια… Από τότε, συλλαμβάνανε συνέχεια ναυαγούς. Τους περισσότερους, όμως, απλά τους εκτελούσαν στο σημείο που τους ξέβρασε το κύμα.

«Δεν είμαι δούλα κανενός!», διαμαρτυρήθηκε η Βαλέρια. «Δεν ξέρω καν, αυτόν τον αναθεματισμένο Ξέρξη».

«Δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί της. Δώστε της έναν τιμητικό θάνατο», δήλωσε απαξιωτικά ο Λεωνίδας και γύρισε να φύγει.

«Δειλέ!», ούρλιαξε η γυναίκα. «Τουλάχιστον προσπάθησε να με σκοτώσεις μόνος σου, αντί να πας να χώσεις τον γέρικο, βασιλικό σου κώλο στον αναπαυτικό σου θρόνο!».

Ένα γέλιο παραβίασε τα χείλη του και γρήγορα απλώθηκε και στον υπόλοιπο όχλο. «Αρχίζει να μ’ αρέσει τελικά», είπε και γύρισε προς τον στρατηγό του. «Φέρτε μου την αρματωσιά μου και δώστε της και τα δικά της όπλα. Θα χρειαστώ λίγη διασκέδαση πριν τη μάχη».

Χαρακτηριστικά Λεωνίδας vs Valeria
Λεωνίδας Α’ΌνομαValeria
ΓηΚόσμοςΓη
ΣπάρτηΤόπος ΚαταγωγήςAquilonia
Ορειχάλκινη Πανοπλία
Ξυήλη (Ορειχάλκινο Σπαθί)
Ορειχάλκινη, Στρόγγυλη Ασπίδα
Σπαρτιατικό Δόρυ
Βασικός ΕξοπλισμόςΣπαθί
Μαχαίρι
Οι Πύλες της ΦωτιάςΣειρά Βιβλίων που εμφανίζεταιΚόναν: Ο Πύργος του Ερπετού – Πέρα από τον Μαύρο Ποταμό
Στίβεν ΠρέσσφιλντΔημιουργόςHoward R.E.

Ταχθείτε στο πλευρό του αγαπημένου σας ήρωα, με την ψήφο σας

This poll is no longer accepting votes

Λεωνίδας Α' vs Valeria of the Red Brotherhood
×

Μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία Οι Πύλες της Φωτιάς και Το Τέλος του Εφιάλτη κι από τη σειρά βιβλίων “Κόναν”, τα βιβλία Η Βασίλισσα της Μαύρης Ακτής και άλλα διηγήματα και Σκιές στο Φεγγαρόφωτο και άλλα διηγήματα με έκπτωση 25%

Fantasy Wanderer's battles 32

Κανόνες των Fantasy Wanderer’s Battle

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα ανεβαίνουν δύο μονομαχίες με τέσσερις από τους 32 φανταστικούς ήρωες και θα έχετε 48 ώρες για να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας. Η έκβαση των μαχών θα εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ψήφους σας, ακόμα και τις διακυμάνσεις τους κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, και το αποτέλεσμα της κάθε μονομαχίας θα ανακοινώνεται με περιγραφή της μάχης, από τις πένες των παραμυθάδων Χρήστο Κεσκίνη και Λειβαδιώτη Αλέξανδρο. Δικαιούστε να ψηφίζετε μόνο μία φορά ανά μονομαχία, αλλά φυσικά μπορείτε να ζητάτε από γνωστούς και φίλους να στηρίξουν τον αγαπημένο σας ήρωα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, τότε το αποτέλεσμα καθορίζεται από την αντικειμενική κρίση των συγγραφέων, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και συμπάθειες και εξετάζοντας καθαρά την πολεμική ικανότητα του κάθε ήρωα (εκτός, φυσικά, του Όλαφ και του Κόναν και δε δεχόμαστε καμία αντίρρηση σε αυτό). Οι περιγραφές των μονομαχιών θα αναρτώνται στο blog του Fantasy Wanderer. Μην ξεχνάτε, όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών της ψηφοφορίας, θα υπάρχουν προσφορές σε επιλεγμένα βιβλία των εκάστοτε ηρώων. (Δημιουργείστε χαρακτήρα για να μη χάνετε τα XP των αγορών σας)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα