m
Back to Top
 

John Howe

John Howe

Βιογραφικό Συγγραφέα

m

Ο John Howe (γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1957) είναι Καναδός εικονογράφος βιβλίων και σχεδιαστής, γνωστός για τα έργα τέχνης του στη Μέση Γη του J. R. R. Tolkien. Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, σπούδασε σε ένα κολέγιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας και στη συνέχεια στην École des arts décoratifs της ίδιας πόλης.

Ο Howe ήταν ένας από τους επικεφαλής σχεδιαστές για την τριλογία της ταινίας The Lord of the Rings του Peter Jackson. Εικονογράφησε το επιτραπέζιο παιχνίδι Άρχοντας των Δαχτυλιδιών που δημιουργήθηκε από τον Ράινερ Κνίζια και επανεικονοποίησε τους χάρτες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Χόμπιτ και του Σιλμαρίλιον το 1996–2003. Το έργο του περιλαμβάνει εικόνες μυθολογικού υλικού όπως το παλαιοαγγλικό επικό ποίημα Beowulf (συμπεριλαμβανομένου του επιτραπέζιου παιχνιδιού του Knizia Beowulf: The Legend). Ο Χάου εικονογράφησε πολλά βιβλία στο είδος της φαντασίας, όπως αυτά του Ρόμπιν Χομπ. Συνέβαλε επίσης στην κινηματογραφική μεταφορά του The Lion, the Witch, and the Wardrobe του C. S. Lewis, The Chronicles of Narnia. Το 2005 μια περιορισμένη έκδοση του μυθιστορήματος του George R. R. Martin A Clash of Kings κυκλοφόρησε από τη Meisha Merlin, με πολλές εικονογραφήσεις του Howe. Επίσης, έχει εικονογραφήσει κάρτες για το συλλεκτικό παιχνίδι καρτών Magic: The Gathering.

Για τις ταινίες The Hobbit, ο αρχικός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο αντικαταστάτης σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον συμβουλεύτηκαν τον Χάου, καθώς επίσης και τον συνάδελφό του Άλαν Λι, για να εξασφαλίσουν μια όμορφη συνέχεια από το The Lord of the Ring στον σχεδιαστικό τομέα.

Ο Howe υπηρέτησε επίσης ως σχεδιαστής για το The Lord of the Rings: The Rings of Power της Amazon, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Prime Video στις 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα