m
Back to Top
Eργαστήριο Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων

Ένας σύγχρονος Χαρτογράφος

Χαίρε ταξιδευτή,

“Not all those who wander are lost”, μας έλεγε ο Καθηγητής Τόλκιν, και θα μου επιτρέψεις να προσθέσω “ειδικά όσοι έχουν έναν χάρτη να ακολουθήσουν”.

Μέσα από τις αμέτρητες περιπλανήσεις μου, για το μόνο που είμαι απόλυτος, είναι ότι ένας χάρτης είναι αναγκαίος για έναν φανταστικό κόσμο. Και τί πιο ωραίο, από το να έχεις έναν επαγγελματία να σε καθοδηγεί και να σε βοηθάει στη δημιουργία του; Οπότε, άσε με να σου γνωρίσω τον “Μάστορα Χαρτογράφο”, τον Χρήστο Κούτσιανο ή αλλιώς Durg Fantasy Cartographer.

«You have fantasy? You can have a map!»

Eργαστήριο Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων

Ο Χρήστος, σε συνεργασία με το Thirsty Dragon, διοργανώνει διαδυκτιακά εργαστήρια Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Σε ποιους αναφέρονται τα εργαστήρια;

Ελάτε εσείς φίλοι συγγραφείς και μυθοπλάστες, μπουντρουμομάστορες, αφηγητές και σχεδιαστές παιχνιδιών, αλλά και όλοι εσείς που απλά ενδιαφέρεστε για την φανταστική χαρτογράφηση. Μαζευτείτε γύρω από την φωτιά μας! Έχετε φανταστεί τον κόσμο σας; Θέλετε έναν χάρτη για αυτόν, αλλά πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε έναν; Ο Μάστορας Χαρτογράφος του Διψασμένου Δράκου είναι εδώ, για να σας δείξει ότι έχετε, ήδη, τα μέσα για να σχεδιάσετε τον δικό σας χειρόγραφο φανταστικό χάρτη.

Τί είναι όμως ένας φανταστικός χάρτης;

Eργαστήριο Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων

Ένας φανταστικός χάρτης είναι η οπτική αναπαράσταση μίας φανταστικής γεωγραφίας. Κάποιοι χάρτες συνοδεύουν έργα μυθοπλασίας (βιβλία ή παιχνίδια ρόλων), αλλά ο σκοπός της δημιουργίας ενός φανταστικού χάρτη είναι να δείξει έναν φανταστικό τόπο και δεν περιλαμβάνεται αναγκαστικά σε έργα λογοτεχνικής φαντασίας.

Τί περιλαμβάνει το κάθε μάθημα;

Κατά την διάρκεια του Eργαστηρίου Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων, οι συμμετέχοντες θα διαβούν απόκρημνα μονοπάτια, θα διασχίσουν απάτητες οροσειρές και καταπράσινες κοιλάδες. Θα κληθούν να πετάξουν μέσα σε φανταστικούς κόσμους όπως ένας δράκος σκίζει τους αιθέρες πάνω από στεριές και θάλασσες και θα αναρωτηθούν πως οι πρώτοι χαρτογράφοι χωρίς τεχνολογικά μέσα απεικόνιζαν τον κόσμο γύρω τους.

Ποια τα οφέλη και ποια τα απαραίτητα προσόντα για να το παρακολουθήσει κάποιος;

Με το πέρας του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχοντας θα έχει στα χέρια του τον δικό του χάρτη, αλλά και τα μέσα για να δημιουργήσει ατελείωτους κόσμους, με μόνο όριο την φαντασία του. Δεν απαιτούνται γνώσεις σχεδίου, ενώ το μόνο προαπαιτούμενο για την συμμετοχή είναι η φαντασία. Κάθε δίωρη συνάντηση θα περιλαμβάνει θεωρεία και πρακτική εφαρμογή.

Κάθε πότε γίνονται τα εργαστήρια;

Μπες στη σελίδα του Durg Fantasy Cartographer ή του Thirsty Dragon για να δεις πότε είναι ο επόμενος κύκλος εργαστηρίων.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Για συμμετοχές και επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Innkeepers του Διψασμένου Δράκου ή με τον Μάστορα Χαρτογράφο.

Eργαστήριο Χαρτογράφησης Φανταστικών Κόσμων

Επίσης, αν θες να διαβάσεις κείμενα του Χρήστου, μπορείς να βρεις το διήγημά του “Σιδεροκέφαλος” στην ανθολογία “Στα Όνειρα της Φαντασίας ΙIΙ: Παιάνες από Ατσάλι“, από τις Εκδόσεις Allbooks, και το διήγημά του “Άγριος Τρυγητής” στην ανθολογία “Το Φως στις Ρωγμές– 13 Ιστορίες του Φανταστικού“, από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα