m
Back to Top
 

Peter V. Brett

Peter V. Brett

Βιογραφικό Συγγραφέα

m

Ο Peter V. Brett (γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 1973) είναι Αμερικανός μυθιστοριογράφος φαντασίας. Είναι ο συγγραφέας του Κύκλου των Δαιμονίων , του οποίου ο πρώτος τόμος εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το HarperCollins’s Voyager imprint το 2008 ως The Painted Man και στις ΗΠΑ από την Del Rey Books ως The Warded Man .
Ο Πίτερ Μπρετ σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο , αποφοίτησε το 1995 και μετά πέρασε πάνω από δέκα χρόνια δουλεύοντας στον τομέα των φαρμακευτικών εκδόσεων πριν γράψει με πλήρη απασχόληση. Από μικρός ανέπτυξε ενδιαφέρον για τη φαντασία. Ο Brett έγραψε το μυθιστόρημά του The Painted Man ( The Warded Man στις ΗΠΑ) το 2008 και μεγάλο μέρος του δεύτερου μυθιστορήματός του στο HP iPaq 6515 ενώ βρισκόταν στο μετρό της Νέας Υόρκης.
Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε έναν πρώην προηγμένο κόσμο πολιτισμού που έχει πλέον περιοριστεί σε μια σκοτεινή εποχή από τις επιθέσεις δαιμόνων γνωστών ως Corelings. Αυτά είναι ισχυρά όντα με μαγικές ικανότητες και διαφορετικές στοιχειώδεις φύσεις και κάθε βράδυ βγαίνουν από τον πυρήνα του πλανήτη για να τρέφονται με ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να φροντίζουν να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους πριν το σκοτάδι. Σε αυτό το σκηνικό, οι τρεις βασικοί χαρακτήρες Arlen, Leesha και Rojer, περνούν στην ωριμότητα και ξεκινούν μεμονωμένες αναζητήσεις για να βάλουν τέλος στον τρόμο. Το βιβλίο και οι συνέχειές του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τρεις γλώσσες, όπως γερμανικά, γαλλικά, ελληνικά, ιαπωνικά, ρωσικά, πολωνικά, τσέχικα, ισπανικά, πορτογαλικά, ινδονησιακά, κινέζικα, ολλανδικά, κορεάτικα, εσθονικά, τουρκικά, ιταλικά, σερβικά, βουλγαρικά, Ουγγρικά, Ρουμάνικα, Βραζιλιάνα και Δανέζικα. Στο The Desert Spear δύο άνδρες ισχυρίζονται από τους οπαδούς τους ότι είναι ο προφητευμένος Απελευθερωτής της ανθρωπότητας. Ο ένας είναι ο Άρλεν Μπέιλς, παλαιότερα από ένα μικρό χωριουδάκι, ο οποίος, μετά από πολλά σκληρά μαθήματα, έγινε ο Warded Man (έτσι αποκαλείται επειδή έχει καλυφθεί με δαιμονικούς ρούνους). Ένας άλλος υποψήφιος είναι ένας πολεμιστής της ερήμου, ένας πρώην φίλος και προδότης του Άρλεν, ο οποίος κουβαλά ένα μυστικιστικό δόρυ (κλεμμένο από τον Άρλεν) και ηγείται ενός τεράστιου στρατού με σκοπό έναν ιερό πόλεμο εναντίον των δαιμόνων και οποιουδήποτε άλλου σταθεί εμπόδιο. Οι νουβέλες του Brett περιλαμβάνουν το βιβλίο του 2010 The Great Bazaar and Other Stories , το βιβλίο του 2011 Brayan’s Gold και το βιβλίο του 2014 Messenger’s Legacy. Το μυθιστόρημα του Demon Cycle έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Brett ζει στο Μανχάταν με τη σύζυγό του Lauren και τις κόρες του Cassandra και Sirena. Του αρέσει επίσης τα κόμικς και τα παιχνίδια ρόλων.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα