m
Back to Top
 

Guy Gavriel Kay

Guy Gavriel Kay

Βιογραφικό Συγγραφέα

m

Ο Guy Gavriel Kay (γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1954) είναι Καναδός συγγραφέας φανταστικής φαντασίας. Η πλειονότητα των μυθιστορημάτων του διαδραματίζονται σε φανταστικά περιβάλλοντα που μοιάζουν με πραγματικούς τόπους σε πραγματικές ιστορικές περιόδους, όπως η Κωνσταντινούπολη κατά τη βασιλεία του Ιουστινιανού Α’ ή η Ισπανία κατά την εποχή του El Cid . Ο Κέι έχει εκφράσει την προτίμηση να αποφύγει την κατηγοριοποίηση αυτών των έργων ως ιστορικής φαντασίας . Από το 2022 , ο Kay έχει εκδώσει 15 μυθιστορήματα και ένα βιβλίο ποίησης. Από το 2018 , η μυθοπλασία του έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 22 γλώσσες.
Ο Kay γεννήθηκε στο Weyburn , στο Saskatchewan, το 1954. [ παραπομπή απαιτείται ] Μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στο Winnipeg , Manitoba, και έλαβε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Manitoba το 1975. Απέκτησε πτυχίο LLB από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1978.
Όταν ο Christopher Tolkien χρειαζόταν έναν βοηθό για να επιμεληθεί το αδημοσίευτο έργο του πατέρα του JRR Tolkien , επέλεξε τον Kay, τότε φοιτητή της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Manitoba . Ο Κέι μετακόμισε στην Οξφόρδη το 1974 για να βοηθήσει τον Κρίστοφερ στο μοντάζ του The Silmarillion.
Επέστρεψε στον Καναδά το 1975 για να ακολουθήσει πτυχίο νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο . Κλήθηκε στο μπαρ του Οντάριο το 1981 και άσκησε τη δικηγορία για ένα χρόνο. [ απαιτείται παραπομπή ] Ο Kay έγινε ο κύριος συγγραφέας και συνεργάτης παραγωγός για μια ραδιοφωνική σειρά της Canadian Broadcasting Corporation , The Scales of Justice, και συνέχισε ως κύριος συγγραφέας όταν η σειρά μεταφέρθηκε στην τηλεόραση.
Το 1984, εκδόθηκε το πρώτο έργο φαντασίας του Kay, The Summer Tree , ο πρώτος τόμος της τριλογίας The Fionavar Tapestry.
Ο Κέι έχει δηλώσει ανησυχίες για την παρακμή του ατομικού απορρήτου, την προσδοκία της ιδιωτικής ζωής, καθώς και για το λογοτεχνικό απόρρητο. Το τελευταίο αφορά πρωτίστως τη χρήση πραγματικών ατόμων σε έργα μυθοπλασίας, όπως ο Μάικλ Κάνινγκχαμ που έχει βασίσει το The Hours στη Βιρτζίνια Γουλφ.

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα